- Kis Monkeyfist poi - urbanjuggling.com - Webshop > Poik > Monkeyfist poik

Kis Monkeyfist poi

Egy jól bevált poi-konstrukciónak a legkisebb testvére.

Bár sokan meteorként ismerik a poikat, de az így néz ki :)

A súlya majdnem ideális, kényelmes a játék vele. Bár ez a méret még egy kicsit könnyű, a többi monkeyfisthez képest, de jó választás lehet, ha eddig a könnyebb poikat szoktad meg.

A gömb forma miatt a láng nagyon szépen borítja a fejet, játék közben egyenletes csíkot húzva a levegőben. Nagyobb lángja van, mint az általános henger alakú poiknak és jóval hosszabb ideig is ég.

Egy régi tengerészcsomó mintájára vannak megkötve a monkey-fist, vagyis magyarul a majomököl-csomóéra. Pár helyen nevezik még gyémántcsomóként is, de ez már csak elnevezés kérdése. A belsejében - az általánossággal ellentétben - nem egy fagolyó adja a magját, hanem a kevlárkötélből készült csomó, ezzel még hosszabb az égésideje, mert több üzemanyagot tud magába szívni.

Közvetlen a poi fejénél található két kis kulcskarika, ezek a méretükből adódóan nem tudnak beakadni sehova. Egyenként 60 kg teherbírásúak, így többszörösen van túlbiztosítva. 50 cm-es hegesztett lánccal készítem, 1-1 forgóval a végein, minél jobban megelőzendő a lánc csavarodását.

A fogó egyszerű egyujjas kivitel. Ezt a fajta fogót könnyű fel és levenni, emellett stabil és kényelmes a fogása. Az elvét egyszerűen a zoknis-poiktól vettem: a fogót a kisujjadra kell húzni, majd a tenyeredben fut végig a fogó, és a hüvelyk, illetve mutatóujjaddal fogva pontosan lehet irányítani.

A sima fogó helyett kérheted gömbfogóval is, ha szereted a dobálós trükköket.


Rendelhető kiegészítők:
Dobható gömbfogó a sima ujjas helyett (+2500 Ft / pár)
Ár: 13000 Ft / pár nem rendelhető